Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОРЕДЕН МАСИРАН УДАР ПО ЕНЕРГЕТИКАТА НИ: КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИ И КАКВО СВАЛИ ПВО

Киев, 11 април 2024.- Основното направление на комбинираната атака тази нощ беше Лвивска област. Това съобщи командващият на украинските ВВС генерал Микола Олещук.

“Врагът използва общо 82 средства за въздушно нападение, в т.ч. 20 крилати ракети Х-101/Х-555, шест аеробалистични ракети Х-47М2 “Кинжал”, 40 ударни дрона “Шахед-131/136” и четири управляеми авиационни ракети Х-59.

Силите за ПВО свалиха 57 въздушни цели, в т.ч.: 16 крилати ракети Х-101/Х-555, 39 ударни БПЛА “Шахед-131/136″ и две управляеми въздушни ракети Х-59”.

Според министъра на енергетиката на Украйна Герман Галушченко, през нощта на 11 април Московията е атакувала енергийната инфраструктура в Харкивска, Запорожка, Лвивска и Киевска области. “Вражески крилати ракети от различни класове и БПЛА удариха два обекта от критична енергийна инфраструктура в района на Лвив. Става дума за газоразпределителна инфраструктура в района на град Стрий и електрическа подстанция в град Червоноград“, съобщават от лвивската управа.

В района на Киев е поразен обект на критична инфраструктура. Командването “Юг” съобщава за повреден обект на енергийната инфраструктура в Запорожка област.

От Държавната служба за извънредни ситуации казаха, че над 200 спасители, както и над сто следователи, криминалисти и сапьори работят на място за ликвидиране на последствията от масирания обстрел.

Съобщава се, че спасителите са готови бързо да разположат мобилни генераторни станции. На базата на противопожарни и спасителни звена и полицейски структури работят пунктове за помощ – с електричество и достъп до мрежата.

По данни на Държавната служба за извънредни ситуации, тази нощ е преминала без загинали и ранени.(УВести)