Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЖОЗЕП БОРЕЛ: ИМАМЕ 100 БАТЕРИИ “PATRIOT”, ДА ДАДЕМ НА УКРАЙНА ПОНЕ СЕДЕМ

Киев, 10 април 2024.- Европейският съюз не прави достатъчно, за да защити Украйна от опитите на Русия да унищожи украински градове с ракети и управляеми бомби,

Това заяви върховният представител на ЕС Жозеп Борел по време на европейския форум Nueva Economia Forum, съобщава “Цензор.Нет”.

“Разговарях с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба преди няколко дни и той спешно поиска предоставянето поне на седем батареи “Patriot” за защита на страната му. Не е убедително да казваме, че не можем да ги предоставим, като се има предвид, че западните армии разполагат с почти 100 батареи “Patriot”, и все не сме в състояние да осигурим седемте, от които те отчаяно се нуждаят“, каза той.

Бахмут

Борел отбеляза, че ЕС трябва да обърне повече внимание не само на бъдещото възстановяване на Украйна, но и на това как да предотврати унищожаването й сега. Защото най-добрият начин да харчите по-малко за възстановяване е да харчите повече за предотвратяване на унищожаване.

“Украинците нямат достатъчно способности да избегнат унищожението, защото, честно казано, трябва да направим повече и по-бързо, за да имат нужните им оръжия“, подчерта дипломатът.(УВести)