Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГЕНЕРАЛ ПАВЛЮК ПРИЗОВА УКРАИНЦИТЕ ПО-СМЕЛО ДА СЕ ЗАПИСВАТ ЗА АРМИЯТА

Киев, 08 април 2024.- Генерал Олександър Павлюк – командващ на Сухопътните войски на ВСУ, призова наборниците да намерят смелост и да се включат в редиците на въоръжените сили. В края на краищата, колкото и оръжия да ни дават съюзниците, във войската липсват хора.

Генерал Павлюк

Това той написа на страницата си във Фейсбук.

“Днес казват, че нашата армия е най-силната и професионална в Европа, в света. Разполагаме със западни оръжия. Знаем и разбираме плановете на врага. Имаме талантливи и опитни командири. Преди две години защитихме Киев, а сега поразяваме военни цели на хиляда километра от фронтовата линия със собствена военна техника, но колкото и помощ да получаваме, колкото и оръжия да имаме – липсват ни хора!“ – подчерта Павлюк.

Генералът отбеляза, че “техниката не се движи сама, оръжието не стреля само, дронът не лети сам”, така че фронтоваците се нуждаят от почивка, а вместо тях да застъпят свежи сили..

“Руските пропагандисти накараха много хора да повярват, че мобилизацията не е за защита на страната от агресор, а за несправедливост и нарушаване на правата. Разбирам желанието на хората да живеят мирен живот, да пътуват, да градят кариера. Но има обективна реалност: Русия ни отказва в правото на съществуване, разбира само езика на силата“, подчерта Павлюк.

Той е категоричен, че окупаторите трябва да бъдат принудени да напуснат земята ни и ако не направим това, “няма да има мирен живот, никакви права и свободи“. Това се доказва от самата Русия и това, което тя прави във временно окупираните територии.

“Колкото повече украинци намерят смелостта да се присъединят към въоръжените сили, толкова по-малко шансове ще има Русия да осъществи кръвожадните си планове. И толкова по-скоро украинските градове ще се върнат към нормален, безопасен живот. Затова призовавам украинците да отхвърлим емоции, да не се поддаваме на провокации, в края на краищата съдбата на страната, на нашата нация са в наши ръце, укриването от казармата не е решение“, добави Павлюк.

Генералът припомни, че след преминаване на основната военна подготовка войниците постъпват във войсковите части. И не непременно на бойни позиции.

“Въоръжените сили на Украйна се нуждаят от различни специалисти: шофьори, писари, готвачи, строителни работници, IT специалист, счетоводители, лекари, инженери. Можете да проверите това, като отворите сайтове за търсене на работна ръка – има всички тези свободни позиции”, завърши Павлюк.

Наскоро премиерът Денис Шмигал заяви, че украинската армия не се нуждае от 500 хил. войници, а от по-малко. Но той, разбира се, не уточни, от колко. Москва заявява, че търси 300 хил. В момента на фронта в Украйна воюват най-малко 400 хил. руснаци.(УВести)