Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОТ ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ СЪОБЩИХА, ЧЕ ДНЕС НАШИТЕ ОТРАЗИХА 67 ВРАЖЕСКИ АТАКИ

Киев, 07 април 2024.- През последното денонощие на фронта са регистрирани 67 боя. Само в посока Бахмут въоръжените сили на Украйна отблъснаха 26 вражески атаки. Това съобщават от Генералния щаб на въоръжените ни сили.

В съобщението се уточнява, че нашите отблъснаха две атаки на Лиманското направление – в района на Тернове, Донецка област.

На авдиивското направление нашите защитници отблъснаха 5 атаки в районите на Первомайске, Невелске, Нетайлове (Донецка област). Противникът 17 пъти се опита да пробие отбраната на нашите войски на Новопавливското направление.

На Орихивското направление противникът, с подкрепата на авиацията, извърши два удара по позициите на нашите защитници в районите на Старомайорске, Донецка област, и Роботине, Запорожка област.

Общо противникът е нанесъл 6 ракетни и 72 въздушни удара, 39 залпа от РСЗО по позициите на нашите войски и населените места.

През нощта родната ПВО свали 17 дрона “Шахед”. Същевременно, вражеската авиация изстреля управляеми планиращи бомби по редица цивилни обекти в Харкивска област.(УВести)