Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА УСПЯ ДА СВАЛИ 28 “ШАХЕДА” ОТ 32 И ТРИ РАКЕТИ ОТ ШЕСТТЕ, НО ЖЕРТВИ ИМА

Киев, 06 април 2024.- Тази нощ руският агресор атакува Украйна с 32 ударни дрона “Шахед”, както и със шест ракети от различни типове: три С-300, две крилати ракети Х-101/Х-555 и една крилата ракета “Калибър” от Черно море.

Това съобщиха от пресцентъра на командването на ВВС.

Родната ПВО свали две крилати ракети Х-101/Х-555, една крилата ракета “Калибър” и 28 атакуващи дрона “Шахед”.

“Руските убийци продължават да тероризират украинците, атакуват Харкив и други мирни градове. За съжаление, имаме загинали и ранени, нашите съболезнования на семействата. Правим всичко, за да получим повече възможности, за да защитим нашите хора от агресора”, се казва в съобщението.

Ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов заяви, че в Харкив има шест  загинали и най-малко 10 ранени, чието състояние е от леко до средно. В града са пострадали многоетажни сгради, бензиностанция, магазин, автомобил – изключително цивилни обекти.

По Запорожие Московията удари с пет ракети. В резултат загинаха четирима души, 25 бяха ранени. Това съобщи ръководителят на Запорожката областна военна администрация Иван Федоров.

Няколко дрона са свалени в района на град Хмелницкий, но там мина без жертви и разрушения.

С началото на снощната атака Полша вдигна по тревога своите F-16. Предполага се, че полското правителство взе решение да сваля руски ракети и дронове, които навлизат във въздушното пространство на Полша. Досега Варшава, а и Букурещ, се правиха, не тези инциденти, които станаха немалко, не заслужават да им се обръща внимание.(УВести)