Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА УДАРИ ЛЕТИЩЕ МОРОЗОВСК, УНИЩОЖИ ШЕСТ САМОЛЕТА “СУХОЙ”

Киев, 05 април 2024.- Днес на руското летище в Морозовск бяха унищожени шест самолета “Сухой”, още осем бяха повредени. Съобщава се и за 20 руски военнослужещи убити или ранени.

Това четем в Цензор.НЕТ, който  се позовава на свои източници в Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

На летището в Морозовск, което се намира на 570 км от украинската граница, са базирани фронтови бомбардировачи Су-24, Су-24М, Су-27 и Су-34 – това са самолетите, с които Русия хвърля т.н. планиращи авиационни бомби по позициите на Въоръжените сили на Украйна и украинските градове покрай фронтовата линия.

Резултатите от съвместната специална операция са впечатляващи – най-малко шест самолета са унищожени, а други осем са значително повредени. Освен това, 20 военнослужещи са убити или ранени.

“Това е важна специална операция, която значително ще намали бойния потенциал на рашистите“, отбелязва източник от СБУ.

Днес Русия се оплака от украинска масирана атака с дронове. Според вражеското МО, руската ПВО уж е успяла да свали 53 дрона в различни региони на страната. Особеността на този удар е, че сред атакуваните градове бяха тези, където се намират военни летища, а именно: Морозовск в Ростовска област, Ейск в Краснодарски край и Енгелс в Саратовска област.

Засега СБУ получи обратна връзка само от удара по Морозовск. Ще следим, какъв ще е резултатът от Енгелс, откъдето русите стратегически бомбардировачи Ту-160 и Ту-95 с крилати ракети обстрелват мирни украински градове и родната енергийна инфраструктура.(УВести)