Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЙНА В УКРАЙНА. ЕКСПЕРТ ПОСОЧИ ОСНОВНАТА ГРЕШКА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА БАЙДЪН

Киев, 27 март 2024.- Ако няма кадрови промени в администрацията на Байдън, политиката на сдържаност и предпазливост ще продължи.

Това мнение изрази старши сътрудник на Института по сигурност и отбрана на Естонския институт, британският анализатор Джеймс Шер в интервю за “Главком“.

Експертът смята, че липсата на амбиция и ограниченията на администрацията на Байдън вече са причинили ненужни страдания и загуби на Украйна и това може да продължи.

“Ако няма фундаментални промени, ако същите хора останат в администрацията на Байдън, като, например, Джейк Съливан – съветник по националната сигурност, Антъни Блинкен – държавен секретар, тогава ограниченията и предпазливостта ще останат, за да не бъде унищожена Украйна“, обяснява анализаторът.

Според него, основната стратегическа цел на сегашната администрация е да избегне ескалация, а не да осигури решителна победа на Украйна.

Джеймс Шер подчертава, че вторият мандат на Байдън може да бъде много по-твърд само ако споменатите по-горе политици бъдат заменени от други, много по-смели хора от Демократическата партия.

Според британския експерт, само след кадрови промени в администрацията на Байдън има шанс да се спаси украинският народ.(УВести)