Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БРИТАНСКО РАЗУЗНАВАНЕ: РУСКИЯТ ПЛАН ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ДВЕ НОВИ АРМИИ Е ПРОБЛЕМЕН

Киев, 25 март 2024.- Плановете на Русия да създаде две нови армии тази година ще се сблъскат с проблеми. Въпреки това, че ще има достатъчно хора, ще липсва оборудване, а инфраструктурата е стара. Това съобщава Министерството на отбраната на Великобритания, позовавайки се на данни на разузнаването.

Сергей Шойгу

По-рано министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че се планира създаването на две нови армии. Съобщава се, че те ще бъдат формирани от 14 дивизии и 16 бригади. Уточнени бяха точният тип, местоположение и състав на тези части, но най-вероятно те ще бъдат комбинация от механизирани, бронирани, артилерийски и тилови части.

“Напълно възможно е тези нови формирования да са свързани с предишните съобщения за нови части и планираното увеличаване на числеността на бригадите в поделенията“, се казва в съобщението.

Британското разузнаване казва, че такива нови части може да са достатъчно окомплектовани предвид днешната мобилизация в Русия, но ще имат и технически проблеми.

“Въпреки това, като се има предвид ограниченото обучение в Русия, широко разпространеното използване на остаряло оборудване и проблеми с инфраструктурата, е вероятно тези части да се изправят пред подобни предизвикателства с ресурси“, каза британското разузнаване.

В момента руското командване дължи в Украйна почти половин милион войници. Към днешна дата загубите на Московия са над 437 хил. убити и ранени.(УВести)