Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН ИГНОРИРА СИГНАЛ ОТ ЗАПАДА ЗА ТЕРАКТ В “КРОКУС”, ПИШЕ THE WASHINGTON POST

Киев, 24 март 2024.- Руският диктатор Путин на де-факто пренебрегна предупреждението на американското правителство, че бойци на Ислямска държава (ИДИЛ) планират мащабна терористична атака. За това пише The Washington Post.

Американското разузнаване предупреди Кремъл, че клонът на ИДИЛ, базиран в Афганистан, планира нападение в Москва. Американското посолство в руската столица препоръча на американците там да избягват концертните зали и други масови прояви.

Владимир Путин

“Въпреки това, руският владетел Владимир Путин, съсредоточен върху въображаеми заплахи от измислени украински “нацисти”, а не върху реални от ислямистки терористи, безгрижно игнорира посланието от Съединените щати“, пише изданието.

Отбелязва се, че игнорирането на предупрежденията от страна на руските власти много добре описва природата на режима на Путин. Той не иска да служи на руския народ или да го защитава от реални заплахи. “Неговият режим е по-умел в потискането на мирните дисиденти, отколкото на насилствените терористи“, се казва в статията.

Целта на Путин е да постигне имперска слава като цар, независимо какво струва това на руския народ. Вместо да преследва истинските си врагове, той търси начин да обвини Украйна и САЩ за всичко и да оправдава по-нататъшни терористични действия против украинците.

“Има жестока ирония във факта, че Русия, която е извършител на толкова много терористични атаки от Сирия до Украйна през последните години, самата тя беше ударена от терористи в петък вечер“, пише The Washington Post.

Припомняме, че вечерта на 22 март т.г. започна стрелба в концертната зала “Крокус Сити Хол” край Москва. Хора във военни униформи, поне петима души, са открили огън с автомати. По-късно залата е пламнала. В резултат та този теракт са загинали над 130 души.

Терористичната групировка “Ислямска държава” (известна още като “ИДИЛ”) пое отговорност за терористичната атака в концертната зала “Крокус” в Красногорск край Москва.

Руският диктатор Владимир Путин се обърне към руснаците по този повод едва 20 часа след трагедията.(УВести)

Още по темата:

КОЙ СТОИ ЗАД ТЕРАКТА В “КРОКУС” КРАЙ МОСКВА? ВЕРСИЯ ЗА СВЕТОВНАТА ПРЕСА

ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ВЧЕРАШНИЯ РУСКИ РАКЕТЕН ТЕРОР НА УКРАЙНА, “КРОКУС” Е ТЕМА №1