Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ВЧЕРАШНИЯ РУСКИ РАКЕТЕН ТЕРОР НА УКРАЙНА, “КРОКУС” Е ТЕМА №1

Киев, 23 март 2024.- Никой вече не говори за руските терористи, атакували вчера енергетиката на Украйна, както и “ДнипроГЕС” на река Днепър, и обезточване на Запорожката АЕЦ със шестте й енергоблока.

Няма значение какво, всъщност, е станало у нас, пише Олексий Копитко – експерт и блогър. Медийната картина се подреди така, сякаш някой от името на ИДИЛ много навременно  е хвърлил на Путин спасителен пояс. Половината свят вече се разтапя в съчувствие.

Никой не си спомня руските терористи да атакуват освен “ДнипроГЕС”, но и Хмелницката АЕЦ предния ден. Ракетните удари от последните денонощия и техните жертви са забравени. На никого не му пука, че милионният Харкив, например, отново е ударен през нощта и продължава да няма ток.

Готова е вече и линията “Съвместна борба с тероризма”. Има и истории за “заподозрени“: някои таджики били хукнали към Брянската гора, за да не бъдат арестувани. Акцентира не върху това, че двама уж са задържани близо до границата с Украйна.

Ето, руската ФСБ-КГБ официално съобщава, че предполагаемите заподозрени за терористичната атака в “Крокус Сити Хол” край Москва са искали да избягат в Украйна. Нападението е било внимателно планирано. А следственият комитет на РФ твърди, че извършителите са имали контакти в Украйна и са се канели да преминат границата.

Същото казва и руският диктаторът Владимир Путин, който най-накрая, 20 часа след клането в “Крокус Сити Хол”, направи обръщение към покорния плебс. Задържани са били 11 души, включително четирима, които директно убивали. Той също обвърза  този теракт с Украйна. “Те (терористите) се опитаха да избягат и се движеха към Украйна, където по предварителни данни им беше подготвен “прозорец” от украинска страна за преминаване на държавната граница“, каза той, без да му мигне окото.

Преди малко Андрий Юсов – говорител на Главното управление “Разузнаване” към Министерството на отбраната на Украйна, заяви: “Конкретно това изявление и тази информация (на ФСБ и Путин – б.”УВести”), разбира се, са глупости. Те са адресирани или към откровено невежите, или към зомбираното руско население. Изобщо не следва да се коментира това. Та че защо им на терористите да се насочват към граничните райони, които в момента са най-много наситени със руски силови органи, специални служби и, всъщност, военни”, каза той.

Представителят на ГУР подчерта, че обвиненията на ФСБ са “лъжи и опити на руския режим да злепостави Украйна, което руснаците правят от първите минути на тази терористична атака“.(УВести)