Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВИСОКАТА “ПОДКРЕПА” ЗА ПУТИН ЩЕ ПРОДАВАТ КАТО ОДОБРЕНИЕ ЗА ДЪЛГА ВОЙНА В УКРАЙНА

Киев, 19 март 2024.- Руският президент Владимир Путин ще се опита да използва обявената рекордна избирателна активност и победата си на “изборите”, за да създаде информационно поле за продължителна война в Украйна, смятат в Американския институт за изследване на войната (ISW).

Диктоторът е готов за пореден
мандат

Вчера, ден след т.н. изборите, руската ЦИК обяви, че Путин е спечелил президентските “избори” с 87,28% при уж рекордна избирателна активност от 77,44%.

Путин и висши руски служители незабавно заявиха, че този “рекорд” и високата обществена подкрепа за Путин “демонстрират единството на Русия и доверието към Путин.

ISW отбелязва, че според ЦИК на РФ Путин уж е “набрал” от 88,12% до 95,23% от гласовете в окупираните територии на Украйна – Луганска, Донецка, Запорожка, Херсонска области и в Крим.

“Руските окупационни служители вероятно са фалшифицирали рекордно високата подкрепа за Путин в окупирана Украйна и вероятно са принудили украинските граждани да участват в избори, които по своята същност са били принудителни предвид големия брой руски войски, действащи в окупирана Украйна“, подчертават анализаторите.

Също така на тези територии са “гласували” почти 100% от руските военни, които уж са дали 97% от гласовете си за Путин.

Путин заяви, че уж “не е очаквал” толкова високи изборни резултати в окупираните територии на Украйна и че те показват, че хората в окупирана Украйна са “благодарни за защитата на Русия” и, следователно, Русия ще направи всичко, за да “осигури тяхната защита”.

“Очевидно, Путин продължава да се опитва да създаде информационен фон за оправдаване на дългосрочния конфликт и дългосрочната окупация на Украйна под прикритието на “защита“ на цивилни жители в окупирана Украйна, които, всъщност, са заплашени единствено от руска инвазия“, обобщава ISW .

Трябва да се отбележи, че след края на гласуването Путин заяви, че смята за свой първи приоритет като президент войната с Украйна “с много добри темпове и с отлично качество“ и добави, че не изключва пълномащабен конфликт между Русия и НАТО.

Сега Путин се нуждае от международно признание на резултатите от президентските избори. Без това позициите му в преговорите със Запада ще бъдат слаба, ако такива преговори ще има изобщо. Защото цивилизованият свят вече заяви, че изборите на временно окупираните украински територии са нелегитимни.(УВести)