Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СИРСКИЙ ПОСЕТИ АВДИИВСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ: ВРАГЪТ СЕ ОПИТВА ТАМ ДА ПРОБИЕ

Киев, 15 март 2024.- Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирский инспектира Авдиивското направление. Това съобщи той в Telegram.

По думите на генерала, противникът е съсредоточил основните си усилия именно там и няколко поредни дни се опитва да пробие отбраната на нашите войски, като ежедневно вкарва в бой щурмови части с използване на техника.

Главнокомандващият отбеляза, че настъпателните действия на противника се поддържат от интензивен артилерийски огън и активно използване на FPV безпилотни летателни апарати и други дронове. Авиацията на противника периодично нанася удари с управляеми бомби от разстояние 40-50 км и артилерията, като атаките се прикриват със средства за радио-електронна борба.

“В тези условия най-ефективният начин за водене на отбрана е унищожаването на бронетехниката и щурмовите групи на пехотата на противника чрез артилерийски огън, действията на бронираните групи, комплексното използване на ударни безпилотни системи от различни видове, защитата на своите подразделения от дронове на врага с помощта на РЕБ в комбинация с унищожаване на точки за управление на вражески БПЛА чрез системи за ракетни удари и артилерийски огън. Работата ми беше посветена на организацията и осигуряването на тези въпроси. Заедно с командирите разгледахме оптималните варианти за действия на нашите войски, резервни маневри, осигуряване на боеприпаси и други материални средства“, заяви генерал Сирский.

Днес е 751-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити и тежко ранени – 428420 (+580 за един ден), самолети – 347, хеликоптери – 325, танкове – 6758, ББМ – 12949, артилерийски системи – 10580, средства за ПВО – 717, реактивни системи за залпов огън – 1017, автомобили – 13993, дронове – 8254, кораби и катери – 26.(УВести)