Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАКЕТЕН И ДРОНОВ УДАР ПО КРИВИЙ РИГ, СУМИ И МИРНОГРАД. ИМА ЗАГИНАЛИ И РАНЕНИ

Киев, 13 март 2024.- Жена, ранена в резултат на руската ракетна атака, почина в болницата в Кривий Риг. Градът беше обстрелван вчера. Съобщава се общо за четирима загинали.

“Пострадали са 43, като 12 от тях са деца, 20 остават в лечебни заведения. Четирима възрастни и две деца са в тежко състояние”, се казва в изявление на местните власти.

В резултат на атаката в Кривий Риг са разрушени около 20 многоетажни сгради, две детски градини и училище, предприятие, административна сграда, магазин и склад. Повредени са и паркирани до тях автомобили.

На тези, които в Кривий Риг са останали без дом, се оказва хуманитарна помощ. Засега

В резултат на удар на вражески дрон “Шахед” в пететажна жилищна сграда в Суми са повредени 30 апартамента, 15 от които са разрушени, съобщи областната военна администрация на Суми.

“По предварителна информация изпод развалините са извадени 10 души, осем от които са с различни по тежест наранявания. За съжаление, има загинали. Аварийно-спасителните операции продължават“, се казва в съобщението.

Приключи издирвателно-спасителната операция в град Мирноград, Донецка област, който също беше ударен. Противникът е улучил във висока жилищна сграда. “Двама души са загинали”, съобщиха местните власти.

Градът беше атакуван снощи с авиационна управляема ракета “Гром-Е1”. От удара са пострадали общо 4 сгради. На всички ранени се оказва медицинска помощ: един човек е в тежко състояние, трима са в средно тежко състояние. Спасителите са успели да извадят изпод развалините 13-годишно момиче – то не е пострадало физически.(УВести)