Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН КОМЕНТИРА ВЧЕРАШНИЯ ПРОБИВ С ТАНКОВЕ НА РУСКАТА ГРАНИЦА

Киев, 13 март 2024.- Руският диктатор Владимир Путин коментира вчерашния пробив с танкове на бойците от легион “Свобода на Русия”, Руския доброволчески корпус (РДК) и Сибирския батальон в Белгородска и Курска област, които граничат с Украйна.

В интервю за руски пропагандисти Путин го нарече опит да се провалят така наречените президентски избори на 17 март и да се спечели коз за размяна на територии при евентуални преговори.

“Основната цел, в която не се съмнявам, е, ако не да се провалят президентските избори в Русия, то поне по някакъв начин да се попречи на нормалното волеизявление на гражданите. Второто е информационният ефект. А третото – ако поне нещо стане, да имат някакъв шанс, някакъв аргумент, някакъв коз в евентуален бъдещ преговорен процес: добре, ние ще ви върнем това, вие ще ни върнете онова”, казах диктаторът.

Според Путин, подобни атаки уж стават на фона на неуспехите на Украйна на фронтовата линия, а сред доброволците е имало и чужди наемници.

“Тук, на линията на държавната граница, врагът се опита да атакува преди всичко с диверсионни групи – това е последният доклад на Генералния щаб – до 300 души, включително чуждестранни наемници“, добави диктаторът.

Както “УВести” съобщи, вчера руски доброволци в състава на силите за отбрана на Украйна навлязоха на територията на Курска и Белгородска област на Русия. Днес Руският доброволчески корпус, легионът “Свобода на Русия“ и Сибирският батальон все още контролират населени места Лозова Рудка  и Тьоткино в споменатите области.(УВести)

Още по темата:

КАКВО СТОИ ЗАД ДНЕШНИЯ РЕЙД НА “СВОБОДА НА РУСИЯ”, “РДК” И “СИБИРСКИ БАТАЛЬОН”