Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКОВЦИТЕ АТАКУВАХА МИРНОГРАД С НОВИ БОМБИ: 11 РАНЕНИ, 17 ПОВРЕДЕНИ СГРАДИ

Киев, 10 март 2024.- Днес на разсъмване  руснаците атакуваха Мирноград в Донецка област. В резултат са ранени 11 души – 16-годишно момче, пет жени и пет мъже на възраст от 34 до 95 години. На всички пострадали е оказана спешна медицинска помощ. Те са диагностицирани с наранявания от взрив, порезни рани, множество ожулвания, закрита травма на главата и сътресение на мозъка.

Повредени са най-малко 17 жилищни многоетажни сгради и 27 паркирани до тях автомобила. На място прокуратурата събира доказателства за руската агресия против цивилни граждани и обекти.

В същото време говорителят на украинските отбранителни сили “Таврия” Дмитро Лиховий заяви, че по предварителни данни руснаците са използвали три плаващи бомби Д-30СН. Той отбеляза, че използването на тези бомби показва нов етап в развитието на руските управляеми авиационни бомби.

Това е усъвършенствана авиационна бомба, която вече замества онези класически и стари съветски бомби ФАБ, които са били превърнати в бомби УAБ (управляеми). Новите боеприпаси имат допълнителни функции за планиране и допълнителни силови агрегати. “Така че, за съжаление, трябва да се подготвим за нови предизвикателства и нови задачи в областта на противовъздушната отбрана в борбата с тези подобрени бомби”, каза Дмитро Лиховий.(УВести)

Последици от днешния бомбен удар по Мирноград