Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОРОШЕНКО ПРЕД EНП: УКРАЙНА СЕ НУЖДАЕ ОТ БОЕПРИПАСИ, ИЗТРЕБИТЕЛИ И РАКЕТИ

Киев, 07 март 2024.- Лидерът на украинската парламентарна партия “Европейска солидарност” и петият президент на Украйна Петро Порошенко призова партньорите ни да закрият също всякаква възможност Путин да финансира войната против родината ни.

Той каза това вчера по време на реч на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ, съобщава “Цензор.Нет“.

“Основният приоритет за Европа трябва да бъде стабилен континент благодарение на нашата съвместна победа. Няма една победа за Украйна, както нито и една победа за която и да е държава-членка на Европейския съюз или един съюз в демократичния свят. Това трябва да стане една наша обща победа! Няма друг начин… Нашето общо послание трябва да е, че не вярваме на Путин. Ние не се страхуваме от Путин и със сигурност ще победим. Украйна трябва да бъде подкрепена толкова, колкото е необходимо за победа, повтарям – за победа”, подчерта петият президент на Украйна.

Според Порошенко, нашата страна се нуждае от три неща: боеприпаси, коалиция от реактивни изтребители и ракети с голям радиус. По-специално, бойните самолети са необходими, за да си възвърнем контрола над въздушното пространство на Украйна. Става дума не само F-16, но и за реактивни изтребители европейско производство.

“Вярвам, че засилването на режима на санкции е единственият начин да попречим на Путин да финансира войната. Трябва да затворим тази вратичка. Трябва да използваме замразени руски активи. Не е важно, как да го направим, трябва да го направим точно сега и незабавно. Или да ги използваме като гаранция за отпускане на кредити на Украйна. И всички тези пари сега трябва да отидат за подкрепа на украинската армия”, каза пан Петро.

Според лидера на “Европейска солидарност”, политиката на разширяване на ЕС е най-добрата политика за Европа и е ключът към мира, стабилността и сигурността завинаги. “Трябва да сме амбициозни и да насърчим всички заинтересовани страни да направят възможно влизането ни в ЕС преди следващите избори за ЕС през 2029 г. Това е много тежка работа за следващите пет години“, заключи Порошенко.(УВести)