Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА СВАЛИ ПОРЕДНИЯ РУСКИ САМОЛЕТ А-50 ЗА НАД $300 МЛН.

Киев, 24 февруари 2024.- Вчера вечерта украинските военни свалиха поредния руски самолет А-50 над Азовско море, съобщават родни медии.

Твърди се, че това е съвместна операция на нашите ВВС и ГУР към Министерството на отбраната. Степента на щетите се установява. Но шансовете за спасяване на самолета са минимални, казаха източниците.

Русия имаше само 9 такива самолета – координатори на въздушни удари, но не всички от тях бяха способни да летят. Самолетът А-50, който струва над $300 млн., е самолет за радарно откриване и контрол на далечни разстояния, способен да води разузнаване и насочване за удари.

По-късно командващият на ВВС генерал Микола Олещук написа: “Баян”, къде си?” Всичко за А-50 с позивна “Баян” свърши! Поздравявам окупаторите “Честит ден на защитника на отечеството” (23 февруари е денят на червената армия – б.”УВести”)! Трябва да се празнувате у дома и по такъв начин, че “Баянът” да е цял! Благодаря на Главно управление “Разузнаване” към МОУ и на всички, които осигуриха резултата!”(УВести)

Още по темата:

СВАЛИХМЕ САМОЛЕТИ ЗА РАДИОЛОКАЦИОННОТО ОТКРИВАНЕ А-50 и ИЛ-22М11