Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СОЦИОЛОЗИ: ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЗАЛУЖНИЙ Е СРИНАЛО ДОВЕРИЕТО КЪМ ЗЕЛЕНСКИЙ

Киев, 15 февруари 2024.- Генерал Валерий Залужний, генерал Кирило Буданов и президентът Володимир Зеленский са сред лидерите в рейтинга на доверието на украинците. Но нивото на доверие към държавния ни глава намаля, след като преди една седмица той уволни Залужний от поста главнокомандващ на ВСУ.

Това показват резултатите от проучване, проведено от Киевския международен институт по социология.

И така, лидерът на доверието на украинците е Валерий Залужний: 94% му вярват, 5% не му вярват. Спрямо декември ситуацията почти не се е променила.

На второ място е Кирило Буданов – началник на Главно управление “Разузнаване”: 66% му вярват (през декември – 60%) и 19% не му вярват (през декември – 20%).

Третият е Володимир Зеленский: сега 64% от украинците имат доверие към него, докато през декември те бяха 77%, т.е., с 13% по-малко. Не вярват на президента 35% сега спрямо 22% през декември.

Доверието към новия главнокомандващ на ВСУ генерал Олександър Сирский е 40% (през декември – 33%), а недоверието е 21% (беше 15%). Интересно е също, че 35% от анкетираните изобщо не са знаели, който е той.

Сред недържавните мъже най-много нашенците вярват на волонтера Сергий Притула – 61%, докато не му вярват 33% от допитаните.(УВести)