Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

“АЗОВЦИТЕ” ОТ 3-та ОШБр ВЕЧЕ СА В АВДИИВКА. НО СИТУАЦИЯТА В ГРАДА Е КРИТИЧНА

Киев, 15 февруари 2024.- Легендарната 3-та отделна десантно-щурмова бригада, сформирана на базата на полка “Азов”, потвърждава, че е била спешно предислоцирана за подпомагане на украинските войски в района на Авдиивка.

Това съобщават от пресслужбата на бригадата.

“Ситуацията в града е изключително критична“, твърдят азовците. Казват, че някои батальони от бригадата са навлезли в окупираните от врага райони на Авдиивка. Силите на противника на този участък са приблизително седем бригади.

Андрий Билецкий

“Нашите бойци демонстрират невиждан героизъм. Принудени сме да се бием на 360 градуса против все прииждащи нови и нови бригади, които врагът вкарва“, каза Андрий Билецкий – командир на 3-та ОШБр. Той потвърждава, че неговите момчета вече са успели на “респектират” две вражески бригади.

“В същото време обективната обстановка в Авдиевка остава заплашителна и нестабилна. Противникът продължава активната ротация на войските си и прехвърля нови сили и средства към града“, отбелязват от бригадата.

Твърди се, че главният погистичен път към нашите позиции в Авдиивка вече се обстрелва от врага. Според военния експерт Роман Цвитан, това предградие на Донецк трябва да се удържи, защото после ще бъде много по-трудно то да се освобождава.

Руският диктатор възложи на войските си задачата да превземат Авдиивка преди изборите на 17 март и врагът не щади нито хората си, нито техниката.

Днес е 722-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити и тежко ранени – 399090 (+950 за един ден), самолети – 332, хеликоптери – 325, танкове – 6442, ББМ – 12090, артилерийски системи – 9620, средства за ПВО – 671, реактивни системи за залпов огън – 984, автомобили – 12691, дронове – 7404, кораби и катери – 25.(УВести)