Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КУЛЕБА ЗА СКАНДАЛНОТО ИНТЕРВЮ НА ПУТИН: “СЪЩОТО КАТО ДА ДАДЕШ ДУМАТА НА ХИТЛЕР“

Киев, 11 февруари 2024.- Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба след интервюто на руския диктатор Владимир Путин с журналиста Тъкър Карлсън призова света да не помага на агресора да разпространява лъжи.

“Днес позволявате на Путин да разпространява безумната си геноцидна пропаганда, а на следващия ден той нанася удари по Харкив, убивайки седем души. Руснаците изгориха живи парализиран мъж и съпругата му, както и цяло петчленно семейство: млади родители, техните деца на четири и седем години и едно бебе“, написа пан Дмитро в социалната мрежа X (Twitter).

“Интервю с Путин през 2024 г. е същото като да дадете думата на Хитлер през 1944 г.“, сравни украинският министър проявата на приближения до Доналд Тръмп пропагандист, представящ се за журналист.

Както е известно, на 08 февруари Путин даде интервю за американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън. В продължение на два часа диктаторът демонстрира, че все още се стреми да унищожи Украйна като държава, изказа фалшиви псевдоисторически тези за Украйна и украинците, абсурдно нарече Русия жертва във войната, казват от Института за изследване на войната. Путин заяви, че Полша е виновна, че Хитлер я е нападнал през 1939 г., защото не е искала да му отстъпи част от територията си.

От администрацията на президента на САЩ заявипа, че интервюто с Путин е “просто ненужно”.

Тъкър Карлсън многократно разпространява лъжи и руска пропаганда за Украйна. Той напусна Fox News през април 2023 г. и започна собствено шоу в социалната мрежа X.

След интервюто с руския диктатор Карлсон предложи на президента на Украйна Володимир Зеленский да поговорят в същия формат. Украинският държавен глава все още не е отговорил.(УВести)