Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДЕНИС ШМИГАЛ СЕ СРЕЩНА С ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕЛЕГАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Киев, 07 февруари 2024.- Премиерът на Украйна Денис Шмигал се срещна с парламентарната делегация на България, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, съобщават украински медии.

По време на срещата, която се състоя след масиран ракетен обстрел на Киев, страните обсъдиха възможността за съвместно производство на военна техника и обучение на украинските военни.

“Оценяваме решението на българския парламент да предостави на Украйна повишена отбранителна подкрепа. В този контекст обсъдихме възможностите за съвместно производство на техника и обучение на нашите военни.

България също подкрепя Формулата на мира на президента на Украйна и засилването на санкциите против агресора. По-конкретно, в парламента на България беше внесен проектозакон, който позволява замразяването на руски активи. Нашата цел е да създадем универсален механизъм за всички страни да ги конфискуват и да ги насочват за нуждите на Украйна“, написа украинския премиер.

Денис Шмигал отбеляза също, че страните обсъдиха работата на украинския “зърнен” коридор и сътрудничеството в рамките на черноморската група за разминиране. България прояви интерес към следвоенно възстановяване на Украйна.(УВести)