Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА УЕФА СЛОВЕНЕЦ ЧЕФЕРИН НЕ ИСКА УКРАЙНА ДА СЕ КЛАСИРА ЗА ЕВРО-2024

Киев, 24 януари 2024.- Президентът на УЕФА Александър Чеферин (Словения) изрази загриженост, че класирането на Украйна или Израел за финалната част на Евро-2024 може да задълбочи проблемите, свързани със сигурността на турнира.

“Живеем в луди времена, в които от геополитическа гледна точка можем да кажем, че светът е полудял. В такава ситуация сигурността ще бъде основното нещо на турнира. Моята загриженост не е само за стадионите. Сигурен съм, че те ще бъдат добре защитени. Но феновете ще се събират в градовете. Все пак нека да останем оптимисти. Все още съм убеден, че всичко ще бъде наред”, заяви Чеферин в интервю за The Telegraph.

Националите на Украйна

Припомняме, че националният отбор на Украйна със Сергий Ребров достигна до плейофите и ще играе с Босна и Херцеговина като гост на 21 март. При успеха украинците на 26 март ще се срещнат с победителя от мача Израел – Исландия.

Евро-2024 ще се проведе от 14 юни до 14 юли в десет германски града – Берлин, Дортмунд, Дюселдорф, Хамбург, Гелзенкирхен, Кьолн, Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт и Щутгарт. В турнира ще участват 24 отбора.(УВести)

Нашата справка:

Александър Чеферин (56-годишен) е словенски адвокат и футболен функционер. Между 2011 и 2016 г. е президент на Футболната асоциация на Словения. От септември 2016 г. е президент на УЕФА.