Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СЛАБАТА КООРДИНАЦИЯ И ПОДГОТОВКА ОГРАНИЧАВАТ АТАКИТЕ НА РУСНЯ

Киев, 20 януари 2024.- Лошата подготовка и координация на руските сили в района на левия бряг на река Днепър (близо до Херсон) ограничават техните настъпателни възможности, информира британското разузнаване.

Посочва се, че руските сили не могат да постигнат успех в настъплението на този театър на военни действия, въпреки проблемите с логистиката при украинската армия.

В доклада се отбелязва, че преди няколко дни говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна е съобщил, че логистичното снабдяване на левия бряг на Днепър е затруднено. “Днепърската група от руски войски се провали във всичките си опити да изтласка украинските защитници, въпреки че почти сигурно имаше значително предимство в баланса на силите на това направление. Много вероятно е лошата подготовка и координация в тази област да са ограничили техните настъпателни способности“, смятат в британското разузнаване.

Приоритетната задача на окупаторите остава да принудят Украйна да изтегли войските си от левия бряг на Днепър. “Най-вероятно Русия да продължи офанзивата си в района на Кринки през следващите седмици, въпреки нарастващите загуби на личен състав“, се казва в доклада.

Днес е 696-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити и тежко ранени – 375270 (+750 за един ден), самолети – 331, хеликоптери – 324, танкове – 6171, ББМ – 11455, артилерийски системи – 8868, средства за ПВО – 654, реактивни системи за залпов огън – 967, автомобили – 1848, дронове – 6934, кораби и катери – 23.(УВести)