Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗГРОМЕНА КАКТО ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ 1945-ТА, СМЯТА ПОЛИТОЛОГ

Киев, 14 януари 2024.- Президентът на Френския център за изучаване на политическите решения Никола Тенцер заяви, че Русия трябва да претърпи същото поражение както Германия и Япония във Втората световна война. Той отбеляза, че изходът от битката в Украйна ще реши бъдещето на света за десетилетия напред.

Тензер предупреди лидерите на Европейския съюз срещу умората от война и призова за увеличаване на военната помощ на Киев, цитира думите му “Дзеркало тижня“.

“Факт е, че изходът от войната в Украйна е донякъде подобен на ситуацията през 1945 г. Или ние печелим, или губим. И под “ние“ имам предвид не само Украйна. Това е нещо, което пряко засяга всички ни. Резултатът от войната ще определи съдбата на света през следващите десетилетия, така че тук не може да има половинчати мерки – не може да бъде “полупоражение“ за Русия или “полупобеда“ за Украйна. Русия трябва да бъде напълно победена, както Германия и Япония през 1945 г.“, подчерта френският политолог.

Припомняме, че през май 2023 г. по време на Киевския форум за сигурност Николай Тенцер заяви, че в Украйна трябва да бъдат изпратени войски на НАТО. Той смята, че присъствието им поне в наскоро деокупираните територии би попречило на Русия да извършва нови престъпления.(УВести)