Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НА ФРОНТА КРАЙ КУПЯНСК Е ЗАГИНАЛ СВЕТОСЛАВ СЛАВКОВ

София, 04 януари 2024.- Тялото на загиналия в Украйна български доброволец Светослав Славков още е на бойното поле, съобщава електронното издание “OFFNews“, като се позовава на негови близки.

Светльо е загинал край Купянск, а не край Авдиивка, както беше съобщено по-рано.

Край този град, освободен от украинската армия в средата на 2022 г., се водят тежки боеве, но през последните две седмици руските войски са получили нови подкрепления в жива сила, бойна техника и муниции и атаките са по-ожесточени от обикновено. Ако преди бомбардираха масирано само сравнително големи отряди, сега хвърлят огромно количество бомби дори срещу малки групи бойци, разказа източникът на изданието.

Светльо е бил на първата линия на фронта от 24 декември. На 31 декември е изпратен на мисия в отряд от 20 души. В сивата зона между окопите на двете страни отрядът е атакуван от руснаци. В завързалата се престрелка са загинали четирима войници, сред тях е и Светльо.

Мястото, на което се е водило сражението е голо поле с много кратери от снаряди и плитки дупки, копани набързо от отделни бойци. Българинът е загинал от огнестрелна рана.

Към момента няма яснота кога тялото му може да бъде прибрано от бойното поле.

Светльо е бил екипиран много добре. Събрахме 8 хил лева, за да купим най-модерното оборудване за един войник. На снимките той е с част от него. Надявахме се то да му помогне да оживее, разказаха пред “OFFNews” негови приятели.(УВести)