Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗАЩО ПОСЛЕДНИТЕ МАСОВИ АТАКИ ПРОТИВ УКРАЙНА СА ПРОВАЛ ЗА КРЕМЪЛ

Киев, 03 януари 2024.- Двеста ракети и приблизително същия брой дронове “Шахед” за няколко дни са огромен ресурс (почти $2 млрд. – б.”УВести”), пише украинският журналист Олексий Копитко. Русия трупаше ракети почти цяла есен. А резултат? Руснаците може да организират още няколко масирани атаки, но смисълът?

Киев, кошмарната сутрин на 02 януари 2024

Първо, светът вече беше започнал да забравя на какво варварство са способни руснаците. Сега е осигурен максимален контраст: Украйна унищожи руски кораб с високоточна ракета – Русия атакува родилен дом, детска градина, жилищни сгради, магазини, уби десетки цивилни (над 90 души, 160 са ранени – б.”УВести”).

Терористична държава! Бори се с деца, възрастни хора, гражданска инфраструктура, публично го признава и се гордее с престъпленията си.

Второ, в Москва явно възнамеряват да сринат украинската енергийна система преди настъпването на студовете. Миналата година подобни атаки доведоха до мащабни прекъсвания на електрозахранването и режим на тока. Сега всичко е ясно: дори “Кинжалите” не помагат.

Руснаците имат още няколкостотин ракети за масирани удари, те са в състояние да организират още няколко вълни за кратко време, трябва да сме морално готови за тях. Но засега няма дори намек, че са успели да претоварят украинската ПВО.

Да, все още имаме уязвими зони. Но Кремъл не е в състояние да реши задачата. И с тези темпове скоро руснаците пак ще бъдат принудени да трупат ракети с месеци.

Трето, извършвайки открити военни престъпления и атакувайки мирни градове, руснаците се опитват да принудят украинското командване да разхлаби прикритието на войските и да премести противовъздушната отбрана. И също така то да се откаже от операциите, поради които Русия загуби пет самолета Су само за няколко дни. Значи, много ги боли. Затова ние трябва да продължим.

Изводи от атаките

Първо. За Запада. Благодарни сме много за предоставените системи за ПВО. Стратегията за увеличаване на способностите на украинските сили за ПВО работи. Вече са спасени много животи. Добре че и Япония се включи с “Patriot”. Великобритания реагира много правилно. Трябва да продължим, имаме нужда от повече защита. На първо място против балистични ракети.

Това обаче не винаги ще е достатъчно:

– ако не се премахнат ограниченията за използване на западни оръжия за удари по територията на Русия;

– ако не се изясни, как западни компоненти се доставят за руски ракети;

– ако не се предоставят самолети с необходимите средствата за откриване и унищожаване на вражески цели;

– ако не са дадат немските ПВО комплекси “Taurus” и подобни системи в подходящ брой.

Тези решения са закъснели, трябва да се побърза.

Второ. За руснаците. Руската авиация унищожи половин собствено село във Воронежка област. Това не е съвпадение. Спомнете си: онзи ден военнопрестъпник уби бащата на главния църковен пропагандист в РПЦ. Това са знаци: направили са толкова много зло, че чашата преля. Те са проклети. Не може да вършите зло безнаказано. Знаете много добре как това работи – няма да страдат онези, които вършат зло, а онези, които са наблизо.

Всеки ден руската армия ще нанася все повече щети на самата Русия. Всяка атака против Украйна ще носи все повече жертви на руснаците. Продадохте роднините си на армията-агресор, а се оказа, че сте купили войната на кредит. Ще трябва да платите, заключава Олексий Копитко.(УВести)

УЖАСНА НОЩ И СУТРИН В КИЕВ, ИМА ЖЕРТВИ И РАЗРУШЕНИЯ ИЗ ЦЕЛИЯ ГРАД