Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МАСИРАНА РУСКА АТАКА: В УКРАЙНА ГОРЯТ СГРАДИ В НЯКОЛКО ГРАДА, ИМА ЖЕРТВИ

Киев, 29 декември 2023.- Днес преди разсъмване Русия предприе масирана ракетна атака против Украйна. Целта не бяха конкретни обекти, а цялата територия – изток, север, запад, юж. Окупаторите пуснаха първо дронове, а след това и различни видове ракети. Според последна информация, 12 цивилни лица са загинали и 76 са ранени.

Киев

Според местните власти, директни удари в Киев не е имало. Въпреки това бяха регистрирани отломки, падащи върху жилищни сгради в няколко района: висока сграда и паркирани автомобили се запалиха в Святошински район; има щети на жилищна сграда в Шевченкивски район; в Дарницки район има щети по жилищна сграда. Общо седем души са ранени при нападението и са хоспитализирани.

Един от районите на Киев

Лвив

Днес руснаците два пъти атакуваха Лвив: първо с дронове, а след това с ракети. При втората вълна на атаката е ударена жилищна сграда. Местните власти казват, че има жертви. Пожар избухна и в едно от училищата в Лвив. Вероятно там са паднали фрагменти от свалени ракети.

Конотоп

В Сумска област врагът нанесе ракетен удар по град Конотоп. Известни са щетите по жилищната сграда. В резултат на атаката са ранени трима души.

Одеса

Официално местните власти все още не съобщават за последствията от сутрешната атака. Но е известно, че е имало експлозии. Ударена е висока сграда. Известно е, че върху нея са паднали фрагменти от свалени дронове-камикадзе.

Харкив

Този град също е бил подложен на масиран удар. Говори се за над 20 експлозии, гори една жилищна сграда.

град Днипро днес

По време на днешната масирана атака против Украйна Русия използва всички видове ракетно оръжия, освен “Калибър” – общо 158 ракети и дрона, като 114 от тях са свалени от нашата ПВО. При това целта не са били конкретни обекти, а цялата територия на Украйна.

Това съобщава “РБК-Украйна”, като се позовава на говорителя родните ВВС полковник Юрий Игнат.

“Врагът нанесе масиран ракетен удар с различни средства за въздушно нападение. Всъщност всичко летеше, видяхме и “Кинжалите”, и балистични ракети, и С-300, и крилатите ракети. Използваха и ударни дронове “Шахед”, ракети Х-22 или Х-32″, каза той.

Според Игнат, врагът е използвал 18 стратегически бомбардировача Ту-95, изстреляли ракети Х-101 и Х-555. За съжаление имаме жертви”, каза говорителят.(УВести)

град Лвив преди Рождество Христово
град Лвив днес, същата класна стая

“Русский мир” изпрати поне десет, сложни засваляне, балистични ракети “Кинджал” в Запорижжя