Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА ПОВРЕДИ С КРИЛАТИ РАКЕТИ РУСКИ ДЕСАНТЕН КОРАБ С ТОВАР

Киев, 26 декември 2023.- Големият десантен кораб на Черноморския флот на Русия “Новочеркаск” в района на Феодосия днес е унищожен от крилати ракети от тактическата авиация на нашите ВВС, заяви говорителят на тези войски Юрий Игнат по “Радио Свобода”.

“Ударихме с крилати ракети. Ние нямаме много от тези оръжия, които са ни предадени от нашите партньори. Но те ще ни попитат, с каква ракета – наша или на партньори, защото всеки производител иска да види такива резултати от твоето изделие, защото това е все едно да рекламираш труда си. Украйна има Storm Shadow и Scalp в арсенала”.

Пан Юрий добави, че “очевидно е трябвало да бъдат изстреляни повече от една ракета”, за да се унищожи такъв кораб, защото “противникът може да сваля крилати ракети”.

Също така, според него, голямата експлозия, която е станала, показва, че не е “детонация на нещо незначително там”, а “детонация на боеприпаси, тъй като голям кораб-амфибия се използва за транспортиране на оборудване, оръжие и персонал”. По някои твърдения, “Новочеркаск” е превозвал ирански дронове “Шахед”.

Юрий Игнат също отрече информацията на руснаците за уж свалените два украински фронтови бомбардировачи Су-24, като добави, че врагът отдавна “унищожава“ F-16 в своите доклади“. Както знаете, Украйна все още не е получила тези изтребители, каза говорителят на нашите ВВС.(УВести)