Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯТ ГЕНЕРАЛ ЗАЛУЖНИЙ ВЯРВАТ 92%, 72% НЕ ИСКАТ ОСТАВКАТА МУ

Киев, 22 декември 2023.- Доверието към главнокомандващия на ВСУ генерал Валерий Залужний стига 92%, към генерал Кирило Буданов – началник на ГУР, – 60% (но 18% не го познават), а към генерал Олександър Сирский, който е командващ на Сухопътните войски и командва нашата групировка в района на Бахмут и Авдиивка, – 33% (но 48% не го познават).

Това показва социологическото проучване на Киевския международен институт по социология.

С други думи, Залужний, Сирский и Буданов се ползват с високо обществено доверие. Недоверието към тях е: 5% за Залужний, 24% за Буданов и 29% за Сирский.

В същото време 43% от украинците смятат, че между Зеленский и Залужний може да има някакви разногласия или търкания. Само 8% от тях обаче смятат, че ситуацията е много сериозна, а останалите 35% смятат, че тези недоразумения не са много сериозни. Като цяло 39% не смятат, че изобщо има някакъв конфликт, а 18% не са решили.

Огромното мнозинство от анкетираните – 72%, биха имали отрицателно отношение към оставката на Залужний. Само 2% от анкетираните биха се радвали. Други 21% са неутрални, а 5% не са успели да формулират мнение.

Сред респондентите, които имат доверие на президента Зеленский, 71% са против той да вземе решение за освобождаване на Залужний, като само 3% биха били “за”.(УВести)