Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЙЕНС СТОЛТЕНБЕРГ: ПУТИН НЯМА ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ СИ В УКРАЙНА, ТОЙ Я ЗАГУБИ ЗАВИНАГИ

Киев, 22 декември 2023.- Русия вече няма да може да постигне целите си в Украйна, въпреки големите си усилия, убеден е генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщава “Європейська правда“.

“Путин загуби Украйна завинаги”, каза той и обясни, че руският диктатор е искал да предотврати движението на Украйна към НАТО и Европейския съюз с пълномащабно нахлуване, но след две години война Украйна е “по-близо до НАТО и ЕС от всякога”.

Столтенберг смята, че това е голямо стратегическо поражение за Русия, докато Украйна в крайна сметка ще постигне целта си да се присъедини към НАТО.

Той също така добави, че Русия плаща огромна цена за войната против Украйна – страната-агресор вече е загубила стотици самолети, хиляди танкове и 300 хил. войници. Освен това, вследствие на войната в самата Русия са се повишили инфлацията и жизненият стандарт, сега Русия политически е по-изолирана отпреди, но всичко това не е променило курса на Кремъл.

“Не виждаме никакви признаци, че Путин ще промени целите и политиката си. Той ще продължи да се опитва да окупира повече територии”, заяви Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО се въздържа да коментира плановете на Украйна за провеждане на допълнителна мобилизация, но отбеляза, че никой не разбира необходимостта от военни действия по-добре от самите украинци.

Той също така призова за продължаване на силната подкрепа за Украйна и за проучване на възможността за предоставяне на повече отбранително оборудване на Киев чрез промяна на съществуващите споразумения с трети държави.

“Като цяло трябва да увеличим производството си, за да помогнем по-добре на Украйна и по-добре да защити себе си”, каза Йенс Столтенберг.(УВести)