Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕЗ НОЩТА УКРАИНСКИТЕ СИЛИ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА СВАЛИХА 41 “ШАХЕД”

Киев, 14 декември 2023.- Тази нощ Московия атакува с ударни дронове и зенитни управляеми ракети от ЗРК С-300. По-голямата част от “Шахед” е унищожена в Одеска област, съобщават от родните ВВС.

“Шест ракети бяха изстреляни около полунощ от временно окупираната Херсонска област по посока на Миколаивска и Херсонска области”, се казва в съобщението.

Наша антидронова мобилна група

От снощи руснаците започнаха да атакуват Украйна и с дронове “Шахед”. Изстрелванията бяха извършени на вълни от три посоки: Балаклава, Чауда – Крим и Приморско-Ахтарск – Русия. Общо бяха пуснати 42 ударни безпилотни летателни апарата. Основното направление на нападението е било Одеска област.

Разрушения в Одеса

“В отразяването на въздушното нападение участваха зенитно-ракетни подразделения и мобилни огневи групи на ВВС и други компоненти на украинските отбранителни сили. През изминалата нощ защитниците на небето успяха да свалят 41 от общо 42 дрона “Шахед”, повечето от тях – в небето над Одеска област”, заявиха от ВВС.

От Одеса съобщават, че има разрушения и ранени, включително деца. Жертви няма.

Вчера на атака беше подложен Киев. В резултат на ракетния удар имаше 53 ранени и немалко разрушения. Врагът е използвал 10 ракети (зенитни управляеми ракети от ЗРК С-400 и крилати ракети “Искандер”). Украинските сили за противовъздушна отбрана унищожиха всички ракети”, се казва в изявлението.

Според кмета на Киев Виталий Кличко, от 53 ранени 20, включително две деца, са хоспитализирани. На 33 от ранените е оказана медицинска помощ на място.(УВести)