Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СПИСЪК С ИЗНЕНАДИ: КАКВИ ОРЪЖИЯ Е ПОИСКАЛА УКРАЙНА ОТ САЩ

Киев, 07 ноември 2023.- Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин проведе двустранни разговори с украинския министър на отбраната Рустем Умеров в Пентагона, съобщават наши медии.

Твърди се, че Украйна е поискала от САЩ нови видове оръжия за отразяване на руските войски, включително модерни системи за противовъздушна отбрана, изтребители F-18 Hornet, безпилотни самолети, хеликоптери Apache (на снимката горе) и Black Hawk.

F-18F Super Hornet

Съобщава се, че украинската делегация представи “списък с оръжия, които да отговорят на нуждите на украинските отбранителни сили” по време на конференция при закрити врата във Вашингтон вчера с представители на правителството и ръководители на отбранителната индустрия на САЩ.

Списъкът включва оръжия, които Украйна вече има на склад (танкове Abrams и 155-милиметрови оръдия) и някои оръжия, като F-16, безпилотни самолети и ракети с далечен обсег ATACMS, които тя беше поискала по-рано.

C-130

Отбелязва се, че в списъка има и няколко изненади, включително скъпите самолети C-17 Globemaster на Boeing (BA.N) и C-130 Super Hercules на Lockheed Martin (LMT.N), бойните хеликоптери Apache на Boeing и хеликоптерът Black Hawk, произвеждан от компанията Sikorsky на Lockheed Martin.

Украйна се нуждае и от изтребители F-18 Hornet, три вида безпилотни самолети General Atomics, включително MQ-9B Sky Guardian, и от системата за защита на въздушното пространство Terminal High Altitude Area Defence (THAAD), произведена от Lockheed.

Засега тази информация официално не е потвърдена нито от Вашингтон, нито от Киев.(УВести)