Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЕДВА 12% ОТ УКРАИНЦИТЕ ПЛАНИРАТ БЪДЕЩЕТО СИ

Киев, 02 декември 2023.- В Украйна се наблюдава значителен спад в броя на хората, които планират бъдещето си в дългосрочен план.

Според неотдавнашно проучване на социологическата група “Рейтинг”, само 12 % от населението правят планове за няколко години напред, което е със 7 % по-малко в сравнение с миналата година. Около 15% от анкетираните планират живота си за период от шест месеца до една година, а 22% ограничават планирането си до няколко месеца.

Дългосрочното планиране е по-характерно сред жителите на Киев, хората на млада и средна възраст и на хората с по-високи доходи. В същото време 60% от анкетираните смятат, че е важно да се ограничат в развлеченията и пазаруването по време на войната. Това мнение остава непроменено през последните две години. Противоположното мнение, че е необходимо да се води пълноценен живот дори по време на война, се споделя от 36% от анкетираните, особено сред жителите на Киев и деокупираните територии.

Почти 80% от украинците се чувстват сигурни в своето населено място, въпреки че жителите на фронтовите зони и деокупираните райони, както и хората на средна възраст и възрастните хора, се чувстват по-малко сигурни. Почти 30% от населението оценява риска от ракетен удар по местоживеенето си като висок, особено в Киев.(УВести)