Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЩЕ ПРОМЕНИ ЛИ ЕВРОПА ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ ПУТИН? РАЗОЧАРОВАЩА ПРОГНОЗА ЗА УКРАЙНА

Киев, 25 ноември 2023.- Европа постепенно се насочва към политическата ситуация от 30-те години на миналия век, т.е., променя възгледите си от ляво към дясно. Понастоящем почти всички крайнодесни и някои десни партии в Европа симпатизират на руския диктатор Владимир Путин, тъй като го смятат за “икона на световния консерватизъм”, поради което Украйна трябва възможно най-скоро да разработи план за по-нататъшни действия.

Това написа във Фейсбук Егор Чернев (38 г.), депутат от управляващата партия “Слуга на народа” и заместник-председател на комитета на Върховната рада по въпросите на националната сигурност, отбраната и разузнаването.

“Резултатите от изборите в Нидерландия, а преди това – в Словакия и Швейцария, както и протестите в Ирландия, са очевиден симптом, че през следващите години Европа ще се придвижи значително надясно. Швеция е следващата на опашката, подобен поврат е възможен във Франция, Германия и други европейски държави”, обяснява депутатът.

Чернев смята, че подобен процес е естествено явление, тъй като историята се развива циклично, но този път цикличността “беше наложена и от провалената миграционна и мултикултурна политика”.

Според него, Украйна няма да може да предотврати промяната на възгледите на своите съюзници, но може да разбере как трябва да действа по-нататък.

Първо, почти всички крайно десни и някои просто десни партии в Европа симпатизират на Путин. За тях той винаги е бил и си остава една от иконите на световния консерватизъм. Второ, почти всички, с малки изключения, крайно десни партии в Европа са против Украйна, тъй като я смятат за марионетка на левите, глобалистите и идеологически враждебна страна. Следователно, идеологията все още е от голямо значение за западните политици. Трето, за крайно десните партии Украйна е потенциален източник на допълнителни мигранти, които те не искат да виждат в страната си”, обяснява Чернев.

Депутатът отбеляза, че Украйна не бива да се преструва, че нищо не става, и не бива да си “затваря очите за тектоничните процеси в съседните страни”.

“Трябва да установим сътрудничество, поне на парламентарно ниво, с всички европейски сили, подкрепяни от милиони европейци, включително и с десницата. В противен случай внезапно може да настъпи моментът, в който ще останем сами в Европа”, подчерта той.

Според Чернев, Украйна трябва да обясни на европейската и американската десница, че във войната с Русия нашият народ не защитава глобалисти и леви идеи, а собствената си земя, традиции, ценности и език.

“Тоест всичко, което е от фундаментално значение за един консерватор. Също така трябва да им обясним, използвайки конкретни примери, изкуствеността на путинския консерватизъм и антиевропейската му ориентация, включително умишлената ислямизация на Русия, ориентацията й към Китай, преследването на десните сили там и т.н. Новите времена не са катастрофа, те просто изискват нови подходи. И ние трябва да научим тези подходи”, добави Егор Чернев.(УВести)