Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЛОЙД ОСТИН: ОБЩО СТРАНИТЕ ОТ “РАМЩАЙН” ОТДЕЛИХА НАД $80 МЛРД. ЗА ПОМОЩ НА УКРАЙНА

Киев, 22 ноември 2023.- Страните от Контактната група по отбраната на Украйна, известна като “Формат “Рамщайн”, а те са над 50, са отпуснали повече от $80 млрд. помощ за Украйна от началото на пълномащабното нахлуване.

Това заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, съобщава Цензор.НЕТ.

“Събрахме се днес, защото споделяме визия за свободен, отворен, проспериращ и сигурен свят. И затова се гордея, че тази историческа Контактна група е отделила над $80 млрд. помощ за сигурността на Украйна, откакто Кремъл започна своето неоправдано нахлуване. И аз се гордея с този твърд ангажимент. Нашето единство изпраща ясен сигнал на Путин, че няма да може да ни разколебае или да спечели състезанието на волята”, каза Остин.

В навечерието на зимата той призова Контактната група да предостави на Украйна способности за ПВО, за да защити народа си.

“Само няколко дни след посещението ми в Киев, силите на Путин нанесоха нов залп от ракетни удари по Киев и други части на Украйна. И те го направиха, за да навредят на енергийната система на страната. Атаките на Русия срещу инфраструктурата на Украйна може да означават страдание и смърт на безброй невинни украински граждани. Но аз съм, както и преди, по-уверен от всякога, че украинският народ ще остане издръжлив пред трудностите”, подчерта генерал Остин.

Ллойд Остин посети Киев на 20 ноември т.г. След него в украинската столица дойде министърът на отбраната на Германия Борис Писториус, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, президентът на Молдова Мая Санду.(УВести)