Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВТОРИ ДЕН МОСКОВЦИТЕ УДРЯТ УКРАЙНА С “ШАХЕДИ”, ПОД ПРИЦЕЛ Е И СТОЛИЦАТА

Киев, 19 ноември 2023.- По време на поредната масирана атака против Украйна през нощта на 19 ноември родната ПВО свали 15 от 20-те дрона-камикадзе, изстреляни от Русия. Вчера броят на изстрелялите против нас дронове е бил по-голям.

“Противовъздушната отбрана действаше в столицата, в Киевска, Полтавска и Черкаска област. В резултат на въздушния бой бяха унищожени 15 ударни дрона тип “Шахед-136/131”, се казва в изявление на Военно-въздушните сили.

Според военните, тази нощ. атаката е дошла от север – от Курска област на РФ. Дроновете са летели на групи, като често са променяли посоката на движението.

В кои региони са свалени вражески безпилотни летателни апарати?

В Киев разрушения и жертви или ранени няма. В Сумска област бяха свалени три безпилотни летателни апарата, без разрушения и жертви. В Черкаска област един вражески безпилотен летателен апарат е улучен в небето над Звенигород. “От отломките са нанесени леки щети на пет къщи. Няма пострадали хора”, заяви Игор Табурец, началник на военната администрация в Черкаска област.

Тази нощ тревога е била обявена в Киев и областта му, както и в Черниговска, Сумска, Полтавска, Харкивска, Запорожка, Хмелницка, Тернопилска, Винницка, Чернивецка, Одеска и Черкаска област.(УВести)