Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДА ПОМАГАМЕ ЛИ НА УКРАЙНА? ДА – 41%, НЕ – 32%, КАЗВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ, СПОРЕД IPSOS

Киев, 16 ноември 2023.- Според последното проучване на общественото мнение в САЩ, проведено от изследователската и консултантска компания Ipsos, 41% от анкетираните подкрепят предоставянето на оръжие на Украйна за противодействие на руската инвазия.

Но 32% от анкетираните са против по-нататъшна военна помощ за Украйна, а останалите са заявили, че не се двоумят. Подкрепата за предоставяне на оръжие на Украйна е по-силна сред демократите.

Проучване на CNN, проведено през юли 2023 г., показва, че 45% от анкетираните са заявили, че Конгресът трябва да предостави допълнително финансиране за подпомагане на Украйна, докато 55% са били против. Сред тези, които са подкрепили допълнителната подкрепа за Украйна, 60% са били за предоставяне на оръжие на Украйна. В същото време 56% от анкетираните се притесняват, че войната на Русия против Украйна ще застраши националната сигурност на САЩ.

В анкетата на CNN демократите са по-склонни от републиканците да подкрепят по-нататъшното финансиране в помощ на Украйна, съобщава “Цензор-Нет”.(УВести)