Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕЗ 2025-ТА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИМАТ РЕАЛНИ ПРОБЛЕМИ,ТВЪРДЯТ ОТ НАШЕТО ГУР

Киев, 14 ноември 2023.- Кризисните явления в Русия вече се засилват. В същото време пълномащабна война може да продължи дълго време.

Това заяви генерал Кирил Буданов – началник на Главното управление “Разузнаване” (ГУР) към министерството на отбраната на Украйна, съобщава “Главком”.

“Руснаците няма да подпишат никакво споразумение с Киев и коалицията от съюзници. Русия ще продължи да извършва хаотичен обстрел на територията на Украйна, но без да води мощни военни действия. В историята има случаи, когато дългогодишни войни между държави никога не са били прекратявани по законен начин. Като пример – случаят с Русия и Япония, които след 1945 г. така и не подписват мирен договор за т.н. Северни територии (които Русия нарича Курилски острови). Този териториален проблем е на повече от 70 години. Затова е много вероятно подобен сценарий да се развие и тук”, каза той.

Те все още не знаят, какво ги чака…

Буданов засегна и въпроса за руската икономика. “Системните промени в нея, външните доставки на военно-технически стоки и психологическият фактор на нарастващата военна умора в обществото ще повлияят на това колко дълго Русия ще бъде в състояние да води военни действия с висока интензивност. Досега РФ е поддържала икономическа стабилност. Да, свидетели сме на мащабна криза с горивата, на рязко поскъпване на храните (за два месеца цените се удвоиха) и на други стоки. Всичко това разтърсва тяхната икономика и социална сфера”, отбеляза генералът.

Според нашето ГУР, руснаците ще изпитат истински проблеми през 2025 г. Въпреки това производствените вериги на Русия все още не са унищожени и могат да оцелеят още много години. Ето защо е много важно да се вслушваме в мнението на икономистите, които моделират ситуацията, като анализират най-различни данни.

“Съществува надежда, че 2025 г. ще бъде повратна точка по отношение на вътрешните системни деструктивни промени и процеси в руската държава, общество и икономика. Но това не е прогноза, а очакване. Към настоящия момент, въз основа на наличните фактори, това е вероятно. Но нека не забравяме, че тази война се глобализира всеки месец и генерира нови процеси. Те също ще се наслагват върху ситуацията и значително ще променят всички предварителни изчисления. Това е предизвикателство, пред което вече са се изправили водещите световни анализатори”, заключи Буданов.(УВести)