Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДЕКЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ РЕШАВАЩ ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА, КАЗВА МАКРОН

Киев, 12 ноември 2023.- Френският президент Еманюел Макрон заяви, че следващият месец ще бъде критичен за войната в Украйна, когато Киев ще се опита да си върне териториите в рамките на контраофанзивни операции.

Еманюел Макрон

Това той каза в интервю за ВВС.

Според описанието на изданието на отговорите на Макрон, френският президент е отбелязал, че задължение на Франция и на всички държави е да подкрепят Украйна в защитата й от руската агресия. Но той също така заяви, че следващият месец ще бъде критичен, тъй като Украйна се опитва да възстанови загубените позиции в контраофанзивни операции.

Макрон категорично заяви, че ако се позволи на Русия да спечели войната, “ще имаме нова имперска сила” в Европа, която може да застраши други бивши съветски държави като Грузия и Казахстан, както и целия континент. “Защото, разбира се, това е империализъм и колониализъм, който Русия осъществява (в Украйна)”, каза Макрон.

По отношение на перспективите за мирни преговори с Русия френският президент отбеляза, че може би е дошло времето за “честни и добри преговори, завръщане на масата за преговори и намиране на решение с Русия”. Но “все още не е дошло времето” Украйна да седне на такава маса за преговори, прецени Еманюел Макрон. Той, все пак, подчерта, че Киев трябва сам да вземе решенията си относно потенциалните преговори с Русия.(УВести)