Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОЛУЧАВА ПОМОЩ ОТ САЩ, НО ПАКЕТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПО-МАЛКИ

Киев, 10 ноември 2023.- В краткосрочен план САЩ ще продължат да предоставят на Украйна пакети отбранителна помощ в рамките на президентската програма за вземане на решения (PDA), като Пентагонът призовава Конгреса да одобри допълнително финансиране във възможно най-кратък срок.

Това заяви по време на брифинг за медиите заместник-говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Сабрина Сингх, съобщава “Цензор-Нет”.

“Ние ще продължим да доставяме пакети, те просто стават все по-малки. Затова молим Конгреса да одобри искането за допълнителни средства, изпратено от президента, за да можем да продължим да посрещаме нуждите на Украйна на бойното поле”, заяви говорителката на Пентагона.

Тя уточни прогнозите, обявени от Белия дом преди ден, като отбеляза, че САЩ вече са използвали над 95% от общо $62,3 млрд., отпуснати за подкрепа на Украйна от началото на пълномащабната инвазия на Русия (24 февруари 2022 г.). Сингх припомни, че администрацията вече е използвала всички средства от Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна (USAI) и разполага с по-малко от $1 млрд. в резерв за пакети за PDA.

Освен това, каза тя, че Украйна разчита на подкрепата на други държави.(УВести)