Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЕ СМЕ В ЕС, СМЯТАТ НАД 60% ОТ УКРАИНЦИТЕ

Киев, 10 ноември 2023.- Повечето украински граждани са оптимистично настроени за времето, необходимо страната да се присъедини към Европейския съюз, сочат данните от проучването, проведено от социологическата служба “Център Разумков”.

Срок до десет години си дават 60,5% от анкетираните, а 20,6% смятат, че ще се справим за… две години.

Други 19,9% от допитаните твърдят, че присъединяването на Украйна към ЕС ще бъде реалистично след три до четири години, 14,3% – след пет до шест години, а 5,7% – след седем до девет години.

Само 3,7% от украинците смятат, че Украйна ще може да стане член на Европейския съюз след 10-15 години, други 2% казват, че ще са ни необходими повече от 15 години, а 6,1% са избрали опцията “никога”.

Почти 28% не могат да определят колко време ще отнеме на Украйна да се присъедини към Европейския съюз или отказват да отговорят на този въпрос.

През тази седмица Европейската комисия излезе с доклад за Украйна и предлага на Европейския съвет да започне преговорен процес с Украйна (и Молдова) за присъединяване по отделни глави.

В доклада се посочва, че Киев е изпълнил четири условия от общо седем, което е достатъчен напредък за начало на преговори.(УВести)

Още по темата:

ЕК ПРЕПОРЪЧА ЕС ДА ЗАПОЧНЕ ПРЕГОВОРИ С УКРАЙНА И МОЛДОВА ЗА ЧЛЕНСТВО