Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

70% ОТ РУСНАЦИТЕ БИХА ПОДКРЕПИЛИ ПУТИН, АКО ТОЙ РЕШИ ДА ПРЕКРАТИ ВОЙНАТА, НО…

Киев, 01 ноември 2023.- По-голямата част от руснаците, а именно, 70%, са готови да подкрепят руския диктатор Владимир Путин, ако той реши да спре агресията против Украйна, но… Русия да остане на окупираните украински територии.

Това сочат данните от социологическо проучване, проведено от руския “Левада-център”.

Лев Гудков – директор на “Левада-център”

Социолозите проведоха експеримент: те разделиха на случаен принцип респондентите на две равни групи. Едната група била попитана дали биха подкрепили решението на Путин да прекрати войната в Украйна, а другата група – дали биха подкрепили решението му хем да прекрати войната, хем да върне “анексираните украински територии”.

В първата група 37% от руснаците определено подкрепят това решение, а 33% го подкрепят донякъде, т.е., 70% иска да си запази откраднатите наши земи.

Във втората група 16% определено го подкрепят, а 18% по-скоро го подкрепят, т.е., 34% като че ли имат съвест.

В същото време 55% от руските граждани смятат, че войната трябва да бъде прекратена и да започнат мирни преговори, а 38% са за продължаване на военните действия.(УВести)

Нашият коментар:

Доколко може да се вярва на тези проучвания, дори и да са организирани от антипутинския “Левада-център”? Доколко анкетираните по телефона руснаци са готови да отговарят искрено в страната, където войната в Украйна при над 300 хил. руски загуби се нарича “специална военна операция” и за всякакво вербално, да не говорим за физическо, антивоенно действие можеш да влезеш в затвор? Защото преди месец “Левада-център” е твърдял, че 73% от руснаците подкрепят войната в Украйна, но 60% се страхуват да бъдат мобилизирани…

Още по темата:

“ЛЕВАДА – ЦЕНТЪР”: В РУСИЯ СЕ СТРАХУВАТ ОТ ПОРАЖЕНИЕТО В УКРАЙНА, НО СЕ ЗАМИСЛЯТ ВЪРХУ НЕГО