Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СОЦИАЛИЗМЪТ В СССР Е ИЗГРАДЕН ОТ… АМЕРИКАНСКИТЕ КАПИТАЛИСТИ

Само факти:

– Прочутият Сталинградски тракторен завод (СТЗ) е построен изцяло в САЩ, разглобен и транспортиран за СССР на 100 кораба и отново сглобен.

– ВЕЦ “Днипрогес” е построена от американската фирма Cooper Engineering Company (и германската компания Siemens).

През Второта световна война отстъпващата Червена армия взривява Днипрогес, в резултат на което има над 100 хил. жертви

– Горковският автомобилен завод (ГАЗ) е построен от американската фирма “Остин”.

– Днешният АЗЛК (“Москвич”) е построен по проект на Форд.

– Известният завод “Магнитка” е точно копие на стоманодобивния завод в Гари, Индиана, САЩ.

– Фирмата Albert Kahn Inc. е проектирала и построила 500 съветски предприятия. Алберт Кан е индустриален архитект в Детройт. Причината да се обърнат именно към Кан е, че след като е проектирал всички заводи на Форд, той е усъвършенствал една високопродуктивна технология за проектиране на промишлени предприятия. В САЩ неговата фирма с персонал от 400 души изготвяше работни чертежи за седмица, а сградите на промишлените предприятия се издигаха за пет месеца. Кан успява на практика да докаже, че може да направи същото и в СССР: проектът СТЗ е завършен в рекордно кратки срокове; строителните конструкции за него са произведени в САЩ, докарани в СССР и монтирани в рамките на шест месеца!

Колоната от няколко камиона ГАЗ-АА (копие на Форд-АА) с товароподемност 1500 кг (т.н. полуторка) от 30-те години на минали век е била забелязана сега, през октомври 2023 г., край Авдиивка, вече няколко месеца щурмувана от руската армия

– Именно Albert Kahn Inc. създава в СССР школа за модерна индустриална архитектура.

– Заедно със заводите са създадени и градове за работниците. Ернст Май – немски архитект, участвал в разработването на архитектурните проекти на почти 20 съветски града.

– Челябинският тракторен завод също е рожбата на Фирмата Albert Kahn Inc. Най-напред произвежда трактори “Сталинец”, а през 1940 г. – и танкове “КВ” (“Климент Ворошилов”).

– За 10 години американците построяват в СССР над 1500 завода и фабрики.

– Около 200 000 американски инженери и техници пристигат в СССР, за да контролират армия от близо 1 млн. затворници от ГУЛАГ – плюс малкото дореволюционни кадри, останали в Русия.

– Американски професори обучават 300 хил. квалифицирани специалисти в т.н. работнически факултети (рабфак) – т.е. всички кадри за съветската промишленост за много години напред.

Излиза, че  материалната основа на “социализма” в СССР по време на Йосиф Сталин е изградена от американските капиталисти плюс евтината работна ръка на съветските затворници.