Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКОВИЯ С РАКЕТА Е УДАРИЛА ТЕРМИНАЛ НА “НОВА ПОЩА”, ШЕСТИМА СА ЗАГИНАЛИ

Киев, 22 октомври 2023.- Вечерта на 21 октомври врагът атакува с ракета терминала на куриерската компания “Нова поща” в Харковска област. Убити са 6 души, а 16 са ранени. Нападението причини и значителни щети на сградата.

Това съобщават от Държавната служба за извънредни ситуации в Харковска област.

Освен това, повредени са седем камиона и две полуремаркета. Пожарът е унищожил пратки на 300 кв. м.

Пострадалите са мъже на възраст от 19 до 43 години. Те са откарани в болница с наранявания с различна тежест.

“Хората не са имали възможност да се укрият в убежището, защото сирената е прозвучала секунди преди това. В момента всички ранени получават медицинска помощ, ние сме в контакт с болниците и семействата на жертвите. Но това, разбира се, няма да върне нашите хора обратно. Изказваме съболезнования на всички”, съобщават от ръководството на “Нова поща”.

Днес дружеството обявява ден на траур. “Ще работим и ще отдадем почит на всеки загинал герой на Нова Поща. Всеки човек, който е загинал в тази война”, се казва в изявление на компанията.

В Украйна куриерската компания “Нова поща” е много популярна и е сериозен конкурент на държавните пощи. Наскоро тя започна да извършва доставки от и за чужбина, по-специално, от и за Полша, където има голяма група украински бежанци.

Това е пореден руски ракетен удар по цивилни обекти. На 06 октомври с ракетния комплекс “Искандер” московците са ударили кафене-магазин в с.Гроза в Харкивска област, където е имало помен за загинал съселянин, и са убили 51 местен жител.(УВести)

НАШИТЕ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ ЩЕ ОТКРИЯТ И НАКАЖАТ ИЗСТРЕЛЯЛИТЕ “ИСКАНДЕР” ПО КАФЕНЕТО В ГРОЗА