Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

“РУСИЯ ЩЕ ПЛАТИ ЗА ВСИЧКО! УКРАЙНА ЩЕ СПЕЧЕЛИ” – ТОВА СЕ ЧУ В ЕФИРА НА РУСКА ТВ “RT”

Киев, 20 октомври 2023.- Един от лидерите на управляващата в Израел партия “Ликуд” Амир Вайтман заплаши Русия, че подкрепя ХАМАС и Иран.

Той е направил това в ефира на руския пропаганден канал Russia Today, съобщава “Цензор.Нет”.

“Разбирам, че сте на руска заплата, разбирам, че това е руска пропаганда, затова бъдете много внимателни. Защото ще ви кажа следното: ние ще завършим тази работа, ще победим, защото сме по-силни. След това Русия ще плати, повярвайте ми, Русия ще плати. Русия подкрепя враговете на Израел. Русия подкрепя нацистите, които искат да извършат геноцид срещу нас”, каза Вайтман.

Водещият попита дали той наистина има предвид Москва. Вайтман отговори утвърдително.

“А сега ме слушайте много внимателно: ние ще сложим край на тези нацисти, ще спечелим тази война, ще отнеме време, но ще спечелим, а след това няма да забравим какво правите. Ще дойдем и ще направим така, че Украйна ще победи. Ще направим така, че ще си платите за това, което сте направили – вие като Русия, вие като врагове на Израел и вие като хора, които сега правят всичко възможно да подкрепят геноцида над евреите в Израел. Ние няма да забравим, запомнете точно това, което ви казвам. Вие ще си платите”, завърши той.

След като на 07 октомври ХАМАС изстреля над 5 хил. ракети и нахлу в Израел и след това взе заложници, като жертвите от тази атака възлизат на над 1200 израелтяни, руският президент десет дни се е въздържал да се обади на премиера Нетаняху, за да изрази съчувствието си. Москва и Техеран, който иска да унищожи Израел, взаимно се подкрепят и продават един на друг различни оръжия. Руснаците го използват против Украйна, а подкрепяните от Иран бойците на ХАМАС – против Израел. Твърди се, че и Москва финансира тази групировка, както и някои други, като Хизбула в Ливан, например. Освен това, има сведения, че руски инструктори тренират членове на тези паравоенни организации, обучават ги за боравяне с дронове, като използват опита си от войната против Украйна

Следва да се добави, че в руско-украинската война официален Иерусалим се е придържал по-скоро към неутрална позиция, а в предизборната си компания “Ликуд” активно е експлоатирал приятелство с Москва и Путин като нещо много положително за Израел. Но, уви, реалността се е оказала съвсем друга.(УВести)