Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ФРАНСИС ФУКУЯМА: В РУСИЯ Е ФАШИСТКА ДИКТАТУРА С РЕВАНШИСТКА ВЪНШНА ПОЛИТИКА

Киев, 19 октомври 2023.- Страната-агресор Русия се е превърнала във фашистка държава. Това казва професорът от Станфордския университет и американски философ Франсис Фукуяма в интервю за “Радио Свобода“, публикувано вчера.

“Русия е фашистка държава. Там е крайно националистически режим, който е централизирал цялата власт и е отрязал всички алтернативни центрове на властта. Това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която в момента е възможно най-близо до нацистка Германия след нейното поражение”, каза той.

Според американския философ, Руската Федерация е “централизирала цялата икономическа власт в Кремъл” и “отрязала всички алтернативни политически организации, всички алтернативни източници на информация”.

“За съжаление, изглежда, че днес сред руското население има много национализъм. Това не се отнася само за режима, не се отнася само за Путин. Едно от нещата, които са много обезпокоителни за мен, е, че дори руснаците в изгнание, които живеят в Берлин, Мадрид или други европейски градове и вече не се влияят пряко от руската пропаганда, все още подкрепят линията на Путин по отношение на войната и подкрепят Русия в агресията й против Украйна”, казва Фукуяма.

Той смята, че “нещо става в руската психика, която е силно увредена през годините”. Ето защо, предполага Фукуяма, популярността на Путин сред руснаците е “толкова силна”.(УВести)