Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКВА Е ЗНАЕЛА ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ХАМАС ЗА НАПАДЕНИЕТО ПРОТИВ ИЗРАЕЛ

Киев, 10 октомври 2023.- Руските власти са знаели за подготовката на ХАМАС за нападението на Израел на 07 октомври. Освен това, Москва е предоставила на терористите оръжия, които е хванала като трофеи във войната срещу Украйна.

Това съобщи Андрий Черняк – представител на Главно управление “Разузнаване” (ГУР) на министерството на отбраната на Украйна.

“По наши данни, руското ръководство е знаело, че ХАМАС подготвя терористична атака против Израел. Москва е предала на бойците оръжия, които са успели да пленят като трофеи по време на войната срещу Украйна”, каза Черняк.

Украинското ГУР е наясно, че руските т.н. частни военни компании си взаимодействат с ХАМАС, по-специално, по отношение на обмена на боен опит.

“Сега Кремъл използва факта на нападението на ХАМАС, за да злепостави Украйна и да отклони вниманието на света от руската агресия”, допълни Черняк.

В същото време, според ГРУ, няколко групи, които изпълняват задачите на руските специални служби, вече действат в зоните на военни действия изключително в интерес на Русия, подчерта представителят на ГУР.

През май 2022 г. представителна делегация от ивицата Газа посети РФ, където се срещна с министъра на външните работи Сергей Лавров и чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Москва, 09 септември 2022. Сергей Лавров прие делегация на ХАМАС

Лидерите на ХАМАС – организация, която е призната за терористична групировка от САЩ, ЕС и Израел, както и от много други държави, също са се срещали многократно с руски дипломати преди това.

Русия работи с Иран за доставката на голям брой дронове за нападения на Украйна, а сега и за насърчаване на нападения против Израел. Освен това, Москва развива и поддържа връзки с палестински терористични групи и отделни екстремисти още от съветско време.(УВести)

Още по темата:

РУСНАЦИТЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ ФЕЙК ЗА УКРАИНСКИ ОРЪЖИЯ ЗА ХАМАС

ОСТА НА ЗЛОТО СЪЩЕСТВУВА. ПРИЗНАВА ЛИ ЗАПАДЪТ ТОВА?