Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗЕЛЕНСКИЙ: ПО ИЗРАЕЛ УДАРИ ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ, А НАС НИ НАПАДНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА

Киев, 09 октомври 2023.- Има само една разлика между войната в Украйна и поредната ескалация на конфликта между Израел и Палестина, заяви президентът Володимир Зеленский.

“Едно и също зло и само една разлика – там има терористична организация, която нападна Израел, а тук има терористична държава, която нападна Украйна. Обявените намерения са различни, но същността е една и съща… Виждате същата кръв по улиците. Виждате същите изпепелени цивилни автомобили. Телата на хората, които са били измъчвани, са едни и същи”, каза Зеленский.

Израел днес

По думите на президента, тези дни погледът му е насочен към Близкия изток и “никой никога няма да може да забрави какво направиха терористите в Израел”.

“Хиляди ракети срещу мирни градове. Разстрел на хора в колите им по пътищата… Мъже, жени, деца… Никой не беше пощаден. Улици, покрити с кръв. Заложници… Самите терористи дадоха на света кадри от издевателствата, гордееха се с тях. Пребити жени. Възрастни хора, отвлечени от домовете им… Откраднати деца. И все още не знаем колко хора са били хванати и жестоко отвлечени от терористите… Те дори се опитваха да унижат мъртвите, като се подиграваха с телата им …. Всичко това видяхме в Израел”, описа ситуацията в Израел Володимир Зеленский.

Украйна днес

Той също така отбеляза, че самите израелци – израелски журналисти, които са били в Украйна, в Буча,  сега казват, че са видели същото зло там, където е дошла Русия.

Както “УВести” съобщаваха, на 07 октомври терористите от ХАМАС нахлуха в Израел от ивицата Газа и превзеха няколко селища. Израел обяви състояние на война на територията си. По последни данни, в Израел са загинали около 700 души. На 08 октомври Зеленский проведе разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху и изрази подкрепата на Украйна на народа на Израел.(УВести)

Още по темата:

THE WALL STREET JOURNAL: ИРАН Е ПОМОГНАЛ ЗА ПЛАНИРАНЕТО НА НАПАДЕНИЕ ПРОТИВ ИЗРАЕЛ

ОСТА НА ЗЛОТО СЪЩЕСТВУВА. ПРИЗНАВА ЛИ ЗАПАДЪТ ТОВА?

РУСИЯ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ИЗПОЛЗВА УДАР ПО ИЗРАЕЛ, ЗА ДА НАМАЛИ ПОДКРЕПАТА НА ЗАПАДА ЗА УКРАЙНА