Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ИЗПОЛЗВА УДАР ПО ИЗРАЕЛ, ЗА ДА НАМАЛИ ПОДКРЕПАТА НА ЗАПАДА ЗА УКРАЙНА

Киев, 08 октомври 2023.- Кремъл ще се опита да използва нападението на ХАМАС против Израел, за да активизира информационните си операции, целящи да намалят подкрепата и вниманието на САЩ и Запада към Украйна.

Това се посочва в ежедневния доклад на Института за изследване на войната (ISW), съобщава Цензор.Нет.

“Москва обвини Запада, че пренебрегва конфликтите в Близкия изток в полза на подкрепата за Украйна, и заяви, че международната общност уж скоро ще спре да обръща внимание на Украйна”, се казва в доклада.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че Съединените щати и техните съюзници трябва да се “ангажират” с работата по “палестинско-израелското уреждане”, а не да се “намесват” в делата на Русия и да предоставят военна помощ на Украйна. Руското външно министерство също така обвини Запада, че блокира усилията на необходимия “квартет” от Русия, САЩ, Европейския съюз и ООН, което е довело до сегашната ескалация на насилието в Израел.

Руските пропагандисти твърдят също, че Русия уж ще спечели от това напрежение в Израел, тъй като светът ще отклони за известно време вниманието си от Украйна и отново ще се заеме с “гасенето на вечния огън” в Близкия изток.

При вчерашното изненадващо за Тел-Авив нападение на ХАМАС против Израел загинаха 300 израелци, а над 1400 бяха ранени. Има и много заложници. Тази терористична групировка изстреля от територията на Палестина 5000 ракети.(УВести)

Нашият коментар:

По въпроса за руско-украинската война Израел зае по-скоро неутрална позиция. Вместо да предприеме мерки за елиминира на помощта на Техеран за Москва най-вече с дронове-камикадзе “Шахед”, с които руснаците унищожават украинската инфраструктура. В замяна на Иран придоби най-нови руски самолети Су-34, които, безусловно, представляват заплаха за Израел. И още едно: без руско рамо ХАМАС едва щеше да се осмели на подобна ескалация. Русия сее хаос в света, за да постигне своите цели на постсъветско пространство, а именно: възраждане на СССР.