Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРОЕКТЪТ “ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО С ИСКРА АНГЕЛОВА” СЪБРА АВТОРИТЕ И ГЕРОИТЕ СИ

София, 05 октомври 2023.- Днес в столицата на терена на фондацията “Три жени” се събраха автори и герои на проекта “Истории за доброто с Искра Ангелова”.

В рамките на проекта в продължение на една година общо са направени 24 филма – за доброто, което винаги трябва да побеждава, за благотворителността, за човещината, за себеотдаването, за съпричастието

Телевизионната журналистка Искра Ангелова от “Offmedia” с екипа си успя да открие и покаже именно тези черти на българина, както и неговата самобитност, култура, способност да жертва, когато някой е в беда или просто се нуждае.

Такъв е филмът за украинските бежанци в България и дружеството “Мати Украйна” с лидер Олена Коцева и бежанския център в София, събрали дарения за 1,6 млн. лв. и раздали продукти и вещи от първа необходимост за хиляди украинци, за академията “Никола Тесла” и Валентина Иванова, безкористно учила на български език над хиляди украинци – малки и големи, за Венци Мицев – меценат и дарител, и за много други.

Срещата се получи топла, задушевна, с изказване на благодарности и размяна на мнения и споделяне на нови идеи.

Най-накрая следва да се отбележи, че предаването “Истории за доброто” се реализира в рамките на проекта “Истории за доброто”, финансиран от Фонд “Активни граждани България” по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.(УВести)

Фоторепортаж на Васил Жукивский

ТВ-журналистка Искра Ангелова и преподавател по български език Валентина Иванова

Екип на бежанския център към “Мати-Украйна” в София – (отляво-надясно): Олена от Одеса, Таня от Киев, Катя от Мариупол, Евгения от Буча и Олена Коцева – председател на дружеството “Мати Украйна”
Журналистът Владо Йончев неведнъж е посещавал Украйна с хуманитарна помощ

Венци Мицев